Svenska standup-komiker som får oss att skratta högt

23 maj 2023 Maja Bergman Lindberg
Svenska standup komiker

editorial

Standup har växt i popularitet de senaste åren och flera svenska standup-komiker har faktiskt lyckats göra sig ett namn utanför landets gränser. Här nedanför kommer vi att ta en närmare titt på några av de mest kända svenska komikerna vars skämt får oss att skratta högt.

Johan Glans

Johan Glans debuterade som standup-komiker redan år 2002, men hans stora genombrott kom år 2009 när han vann TV4:s ”Sveriges roligaste människa”. Sedan dess har han turnerat flitigt runt om i landet och han är idag en av Sveriges mest kända komiker inom standup. Hans humor är smart och charmig, och han har en förmåga att skämta om allt från politik till vardagslivet. Om du vill ha en riktigt rolig kväll så är Johan Glans definitivt ett bra val.

Malin Andersson

Malin Andersson har länge varit en av Sveriges bästa, kvinnliga standup-komiker. År 2020 vann hon också pris som ”årets kvinnliga komiker”. Malin brukar ofta skämta om allt från förlossningsdepression till åldrande föräldrar, och hennes humor är både vass och självutlämnande. Hon har också medverkat i flera TV-program som ”Robinson” och ”Talang”. Om du älskar standup och framförallt kvinnliga komiker är Malin definitivt värd att lyssna på!

Svenska standup komiker

Måns Möller

Måns Möller är en av Sveriges mest kända standup-komiker och har funnits på den svenska scenen i flera år. Han är känd för sin skarpa humor, sin finurliga personlighet och sin förmåga att vrida på vardagssituationer till hysteriskt komiska skämt. Måns Möller har också arbetat som programledare i flera TV-program och var år 2013 med i ”På spåret”. På scen är han dock i sitt esse och han har flera gånger fått svenska publiken att skratta så tårarna rinner.

Özz Nûjen

Özz Nûjen är en svensk komiker och skådespelare med turkiska rötter, och hans humor är ofta inspirerad av hans kulturella bakgrund. Han är känd för sin självutlämnande humor och sin förmåga att skämta om allt från politik till livet som invandrare i Sverige. Özz Nûjen är också en flitig aktivist för mänskliga rättigheter och har fått flera utmärkelser för sitt arbete, bland annat det prestigefyllda Raoul Wallenbergpriset.

Sammanfattningsvis så har den svenska standup-scenen mycket att erbjuda och det finns förmodligen något för alla smaker. Oavsett om du gillar smarta skämt och vass humor, eller om du föredrar mer självutlämnande skämt så finns det svenska standup-komiker som kommer att få dig att skratta högt. Så varför inte ta en kväll på stan för att se någon av dessa komiker live? Du kommer inte att ångra dig!

Läs mer här: https://www.bigbenstandup.com/svensk-stand-up/

Fler nyheter

15 januari 2024

Fakta om Pluto

10 januari 2024

Fakta om solenergi